Humleland

 

Humleland Håndbryg Vores Øl Øl Brygning Opskrifter Kæder Siden sidst Søg

  

 

Etiketter

 

Om os
Vores udstyr
Pral og Diplomer
Bryggeri Byggeri
Etiketter
21 mm rondeller

Lidt om vores øletiketter og trykmetoder

 

 

pict0036l

Vi arbejder til dagligt i en grafisk virksomhed med speciale i etiketter, så det mest nærliggende var selvfølgelig at lave vores øletiketter i serigrafi. Du kan besøge det serigrafiske trykkeri Schrøder Grafisk for yderligere info om hvad det er for varer der produceres. De første etiketter var trykt serigrafisk på klar selvklæbende plastfolie i 2 farver, som i viste eksempel blå og sølv. Meget enkelt og elegant - det var rosende ord vi hørte.

Nå men det blev hverdag og bryggeriet tog om sig og det blev for tidskrævende og kostbart at producere etiketter på denne måde.

De fleste håndbryggere printer på hvid papir, eventuelt med lakering af trykket. Derefter påsættes etiketterne med mælk eller limstift. Med vores baggrund i det grafiske skulle vores etiketter vedblive at være selvklæbende men være nemme og hurtige at printe. Efter lang tids søgen fandt vi en selvklæbende papir som kunne opfylde kravene om at etiketterne skulle sidde fast også når de blev udsat for varme/kulde og fugt og selvfølgelig det allervigtigste - de skulle være nemme at få af igen. Vores lægges i varmt vand i 2 minutter, så er de fjernet. Ja de kan faktisk for det meste fjernes uden vand.

flaker2007l

pict0023l Med hensyn til printning af etiketterne prøvede vi først inkjet - det holder ikke en meter, og lakering efterfølgende var ikke en mulighed. En laserprinter var løsningen, de selvklæbende etiketark printes ved lav hastighed i en HP laserprinter. Vi forudstanser vores etiketark digitalt inden printning, så de er efterfølgende lige til at montere.
s s

skottel

pilsnerl

En typisk Humleland etiket med tappedato, ingredienser, alkohol og håndteringsråd.

Men der skal jo også være plads til at lege, selvom det flimrer lidt.
   
serigrafitegneseriel
Hvad er serigrafi ? Det er en trykteknik som vistnok er opfundet i kina for rigtigt mange år siden, den gang brugte man silke som trykvæv, derfor hed teknikken i gamle dage silketryk. Den serigrafiske teknik kan bruges til at trykke på stort set alting - Plast, Pap, Karton, Metal, Stof, Glas og Træ.